Nahořklá, nazelenalá lihovina s chutí po anýzu a fenyklu s výluhem pelyňku, koriandru a destilátu bylin a koření. První ze tří druhů námi vyráběných absinthů zastupuje Verdoyante tradici a ověřenou kvalitu. Po zředění studenou vodou dojte k mléčnému zakalení, které se nazývá louche efekt a je charakteristické pro Absinthe s vyšším podílem anýzové silice.
Anýzovka
4 cl Absinthe Verdoyante
limeta, třtinový cukr
2 cl Shaker Yellow Citrus
Zdobení limeta, popř. čerstvý anýz
Způsob přípravy Přímo do skla/Build-in.
Sklo Old-fashioned glass/whiskovka.
Postup Do old-fashionu dávkujeme cukr, limetu pokrájenou na kousky. Limetu vymačkáme a vložíme do sklenice. Zaplňte sklenici drceným ledem a dávkujte Absinthe Verdoyante a Shaker Yellow Citrus, potom vše promíchejte. Ozdobte limetou nebo čerstvým anýzem.
Po práci
4 cl Absinthe Verdoyante
1 cl lime juice, 5 cl grepový džus, 1 dl Sprite
Zdobení limeta a plátek grepu, koktejlová třešeň
Způsob přípravy Přímo do skla/Build-in.
Sklo Long/Highball glass.
Postup Vložte několik kostek ledu do sklenice long. Dávkujeme grepový džus, lime juice a Sprite. Na závěr přidáme Absinthe Verdoyante a ozdobíme ovocem a koktejlovou třešní. Uvedené ingredience nalévejte opatrně (např.: po lžíci) z důvodu dosažení správného efektu barevných vrstev.
Provokatér
4 cl Absinthe Verdoyante
2 dl Top Topic
Způsob přípravy Přímo do skla/Build-in.
Sklo Long/Highball glass.
Postup Do sklenice vložíme několik kostek ledu a nalijeme nejprve Top Topic a poté Absinthe Verdoyante. Uvedené ingredience nalévejte opatrně (např. po lžíci) z důvodu dosažení správného efektu barevných vrstev.