Protiklady se přitahují. Není snad v kulinářském světě pádnějšího důkazu tohoto prastarého rčení, než je chuť slaného karamelu. A tak jako samotná příchuť slaného karamelu dokládá, že mistři kuchařského řemesla jsou schopni ze spojení slaného a sladkého vykouzlit exkluzivní pokrm, je další z řady moravských likérů nesporný „corpus delicti“, usvědčující Milana Metelku z umění využít tradiční a úspěšnou recepturu jako pevný základ a rozvinout ji v nečekaně moderní variaci.
Jednoduše: Moravský slaný karamel je chuťový svátek! To ale neznamená, že si jej vychutnáte jen ve svátečních dnech. Lahodná harmonie zdánlivých protikladů vás může po celý rok vyvést z labyrintu šedivých dnů. Stačí se vydat po cestičce z bílých krystalků soli důmyslně rozsypaných po karamelově tmavých chodbách. Ale pozor! Edice Moravského slaného karamelu je limitovaná. S jeho ochutnáním proto raději neotálejte.