St. Hubert’s

Receptura likéru se skládá z macerátu mnoha bylin a koření, směsí ovocných šťáv a destilátů.

Originální likér s úžasnou chutí po bylinkách a ovocných plodech. Jeho receptura je velmi složitá a tím nenapodobitelná, díky které likér zaručuje nezapomenutelný zážitek z jeho konzumace. Původně byl tento likér vyráběn od roku 1937 pro členy místního mysliveckého spolku pod názvem Hubertus. Od té doby prošel mnoha úpravami od jemných změn v receptuře, přes design láhve a etikety, až po samotný název. Základní znaky receptury nebyly změněny. Byla jen upravena, především snížena vydatnost bylinného macerát z důvodu přizpůsobení chutě dnešním požadavkům moderního konzumenta. Receptura likéru se skládá z macerátu mnoha bylin a koření, směsí ovocných šťáv a destilátů. Z výrazných chuťových složek to jsou levandule, andělika lékařská, skořice, zázvor, anýz a směs citrusových plodů.


Hubertík

2 cl St. Hubert’s Liqueur
2 cl káva
šlehačka
mletá skořice
Zdobení lehce zaprášit mletou skořicí

Způsob přípravy Přímo do sklenice / Build-in.
Sklo Short drink / Shooter
Postup Do panáku nalijeme likér St. Hubert, teplou kávu a nakonec zastříkneme šlehačkou ve spreji. Drink pijeme najednou a smícháme před polknutím jazykem v ústech.


Long Hubert

4 cl St. Hubert´s Liqueur
10 cl rybízový džus
1 cl citrónová šťáva
— dolít tonic
Zdobení kolečko pomeranče

Způsob přípravy Přímo do sklenice / Build-in.
Sklo Long / Highball glass
Postup Do longové sklenice o obsahu cca 30 cl vložíme 5-6 kostek ledu, přilijeme suroviny v daném pořadí a nakonec dolijeme tonikem.


Hubertus

4 cl St. Hubert´s Liqueur
2 cl Amareto
15 cl rybízový džus (alternativa brusinkový džus)
1 ks koření badyán, nebo celá skořice
případně 3 ks hřebíčku
Zdobení kolečko citrónu, případně brusinka

Sklo Sklenice s ouškem / Hot drink
Postup Všechny suroviny v daném množství společně svaříme a podáváme ve sklenici na horké nápoje s ouškem.


La Bomba! Bombardino

Další projekt

Zobrazit vše